Mummot toimistoille

Maanantai 8.7.2024 klo 20.58 - Kristiina Sunell


Muistatko nähneesi toimiston kahvihuoneen seinällä lapun "Äitisi ei ole täällä töissä"? Ajat muuttuvat. Kohta saatatkin nähdä ilmoituksen "Mummo päivystää tiistaisin ja torstaisin klo 09-11"

Idea on vallankin loistava. Toimistomummola pestaa nyt eläkeläisiä tuomaan syyn olla läsnätöissä. Mummo puolestaan vastaa muusta toiminnasta, on työpaikan sydän sekä olkapää. Hän keittelee kahvit, toimii astianpesukoneen pääkäyttäjänä, pyöräyttää perjantaipullat tai piristää maanantaiaamua keittämällä maistuvan puuron. Enpä mainosta toimistomummoja sen enempää, sillä lisää voi lukea tältä sivustolta.

Toimistoja on monenlaisia, vaan niin on mummojakin.

Oma Fammuni määräsi kiukuttelevan pikkutytön ulos verannalle mietiskelemään käytöstapoja. Hän vei ostoksille farkkukauppa MicMaciin, josta shoppasi myös itselleen kirkkaanpunaiset sammarit. Kerstin-fammu perusteli tiukkoja sääntöjä luonnonilmiöillä: jos irvistelee ja tuuli kääntyy juuri silloin, naama jää sitten lopullisesti sellaiseksi. Autotielle juoksemisen todennäköisin seuraus oli kuulemma pään halkeaminen kahdeksi kissankupiksi. Fammulla oli kissa, hänen täytyi siis tietää mistä puhui. Hänellä oli tapana sanoa "tack för mig, kiitos minusta". Fammu oli mahtava tyyppi, joten todella - kiitos hänestä. Hän olisi sopinut erittäin hyvin toimistomummoksi firmaan, jossa kaivataan riskienhallinnan asiantuntijuutta kuorrutettuna räväkkyydellä, rajoilla ja rakkaudella.

Vieno-mummerosta muistan orvokinsiniset silmät ja valtavan pitkät hiukset, yleensä nutturalla tai palmikolla. Hän tuoksui pullalle ja nauroi paljon. Mummero olisi helposti saanut pestin toimistolle kuin toimistolle, mutta varsinkin sellaiseen jossa kaivataan esimerkkiä ahkeruudesta ja kyvystä katsoa eteenpäin, ei jäädä menneitä möyhimään.

Itseäni en osaa arvioida. Lapsenlapseni Aukustin mukaan Mumma ei pelkää kummituksia. Totta. Ikäni on kuulemma noin 200 vuotta. Siitä huolimatta saattaisin oppia pelaamaan säbää nykyistä paremmin jos vain harjoittelisin. Hän lupasi valmentaa. Toinen pikkuisista puolestaan lupasi opettaa minut laittamaan ruokaa. Uskaltaisinko pyytää suositusta kummaltakaan? Toimistomummoa minusta tuskin kehittyy, mutta aika näyttää.

Kuvapankista löytyi sata ja yksi kuvaa mummoista, mutta yksikään niistä ei ollut toimistossa kuvattu. Löysin kuitenkin yhden kuvan mummosta ottamassa selfien työmatkansa varrella.

240709_mummo.jpg

Avainsanat: eläkeläiset, työnkuva, konttori, mummo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini