Yrittäjien kirkkopyhä

Lauantai 14.10.2017

Onko "spoileri" jos paljastan tekstin jonka Naantalin Seurakunta ja Suomen Liikemiesten Lähetysliitto valitsi luettavakseni huomisessa sunnuntain jumalanpalveluksessa, yrittäjien kirkkopyhänä? Ei kai. 
 

171015_yrittajien_kirkkopyha.tiff"Kuulkaa, israelilaiset! Herra, teidän Jumalanne, ei vaadi teiltä muuta kuin sen, että pelkäätte häntä, että aina vaellatte hänen teitään, että rakastatte häntä ja palvelette häntä koko sydämestänne ja koko sielustanne ja että tarkoin noudatatte hänen käskyjään ja säädöksiään, jotka teille annan. Kun tämän teette, te menestytte."

Raamatun tekstit ovat pitkälti vertauskuvallisia ja tulkittavissa jopa monin eri tavoin. Tämän tekstin tulkitsen eettisen toimintatavan korostamisena. 

En itse ole uskonnollinen, mutta kunnioitan jokaisen omaa vakaumusta. Ystäväpiiriini kuuluu niin hinduja, muhamettilaisia, kristinuskoisia, ateisteja kuin muitakin. Kaikkien vakaumusta en edes tiedä. Yksittäisistä asioista voimme olla eri mieltä, mutta suuremmat linjat ovat samoja. "Elä ja anna elää" kiteyttää yhteiset arvot melkoisen kattavasti. Heikommassa asemassa olevien auttaminen ja puolustaminen on oikeudenmukaista.  Yhdessä sovittujen pelisääntöjen noudattaminen on oikein. Toisten kohtelu siten kuin itseään toivoo kohdeltavan on johdonmukaista. Menestys, niin yrityksen kuin ihmisenkin, perustuu luottamukselle, rehellisyydelle ja molemminpuoliselle arvostukselle. 

Hyvän asian puolesta voi puhua, rukoillakin. Paras tapa vaikuttaa hyvien tavoitteiden toteutumiseen on toimia aktiivisesti niiden edistämiseksi. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eettisyys, arvostaminen, luottamus